Roggelseweg 2 | 5988 BP | Helden
077-3060140
info@jacobs-it.nl

Cloud Drive

Heeft u graag altijd uw documenten bij de hand? Op uw laptop of tablet, ook als uw geen internet tot uw beschikking heeft? En wilt u documenten eenvoudig en op een veilige manier kunnen delen met anderen?
Dan is de JiTS CloudDrive de oplossing voor u!

Het opslaan van documenten in de cloud is op vele manieren mogelijk. Een van de mogelijkheden is de JiTS CloudDrive!

Voordelen van de JiTS CloudDrive

De JiTS CloudDrive heeft vele mogelijkheden en kan u ook veel voordelen bieden ten opzichte van het opslaan van uw bestanden binnen uw eigen bedrijf of bij een van de bekende cloudproviders.

  • Al uw bestanden zijn 24/7 bereikbaar en kunnen worden bewerkt, indien gewenst ook als u niet online bent.
  • Uw data wordt versleuteld en in ons datacenter (in Nederland) opgeslagen, dus is ook de Nederlandse wetgeving van toepassing. Met name van belang in verband met de AVG.
  • Uw bestanden worden niet gebruikt voor indexering van zoekmachines etc., wat wel het geval is bij andere partijen welke een Online Drive aanbieden.
  • De JiTS CloudDrive is beschikbaar voor verschillende apparaten: Laptops, desktops, tablets en telefoons. En zowel voor Windows, Android en iOS.
  • U kunt JiTS CloudDrive perfect combineren met de overige (Hosted) diensten van Jacobs-iT!

Hoe werkt het?

De JiTS CloudDrive is een extra dienst die wij aanbieden om uw documenten op een veilige manier binnen Nederland op te kunnen slaan. De JiTS CloudDrive kan op alle soorten apparaten gebruikt worden. Op uw werkplek thuis of op kantoor, maar ook op uw telefoon of tablet. De JiTS CloudDrive werkt op alle besturingssystemen (Apple, Windows, Android).

Het gebruik van de CloudDrive op uw computer werkt zo goed als hetzelfde als de mappen in Windows verkenner. U heeft een ‘extra map’ op uw computer waarin u nieuwe mappen kunt aanmaken en waar u bestanden heen kunt slepen of kunt kopiëren.

Gebruikers en rechten

Wat de JiTS CloudDrive extra aantrekkelijk maakt is dat meerdere gebruikers aan één drive gehangen kunnen worden met verschillende rechten.

Een voorbeeld hiervan is; Gebruiker A mag in de map “Management”, maar gebruiker B heeft hier geen toegang toe. Gebruiker C mag de map en documenten wel bekijken maar niets wijzigen.

Gebruiker B zal de hele map dan ook niet zien in de Windows Verkenner, terwijl gebruiker C wel alles ziet en kan openen maar niet bewerken. Zo bent u dus altijd verzekerd van beveiligde data, en is het niet beschikbaar voor ongewenste gebruikers.

JiTS portaal

Zit u op een andere werkplek maar wilt u toch bij uw bestanden? Dat kan, de JiTS CloudDrive is ook bereikbaar via een portaal op een laptop. Zo kunt u overal, wanneer u wilt, beschikken over uw data.

Online en Offline

Een groot pluspunt van de JiTS CloudDrive is dat uw documenten indien gewenst op twee plekken staan opgeslagen en gesynchroniseerd worden. Documenten staan dan opgeslagen in zowel de cloud, als op uw eigen werkplek. Zonder internetverbinding kunt u dan toch bij uw data. Zodra u weer verbinding heeft worden documenten weer gesynchroniseerd.

Om ruimte om uw eigen werkplek te besparen kunt u er ook voor kiezen om enkel de ‘inhoudsopgave’ van de mappen te synchroniseren. De software download vervolgens enkel het bestand wat u opent. Ideaal als uw lokale schijf niet erg groot is. Deze optie vereist natuurlijk wel een internetverbinding tijdens het bewerken.

Dataopslag in Nederland

Net als onze overige JiTS Hosted diensten staat ook de CloudDrive gehost in ons eigen datacenter in Nederland.

Uw kostbare data valt daarmee dus ook onder Nederlandse wetgeving. Uw privacy is dus gewaarborgd en uw data wordt niet gebruikt voor zoekmachines of andere advertentiedoeleinden.

En natuurlijk hebben we gezorgd dat uw documenten enkel versleuteld over de lijn gaan. Veiligheid staat voorop!

Meer informatie?

Wil u meer weten over de JiTS Clouddrive of onze overige diensten? Neem dan contact op met onze consultants voor een op-maat-oplossing. Ons nummer is 077-3060140.