Roggelseweg 2 | 5988 BP | Helden
077-3060140
info@jacobs-it.nl

Infrastructuur ICT

Infrastructuur ICT

ICT is het kloppend hart van uw organisatie. U moet er dus op kunnen vertrouwen dat alles werkt zoals het bedoeld is. Meestal is dat gelukkig ook zo. Totdat u opeens last heeft een storing. Is er dan een goede back-up is gemaakt? Is uw verbinding wel redundant? Dan beseft u des te meer hoe belangrijk een goede ICT-infrastructuur is.

Alle hard- en software

Om te beginnen, wat is eigenlijk ICT-infrastructuur? Eigen heel simpel: alle hard- en software. Een paar voorbeelden;

 • Het netwerk zelf natuurlijk:
  Denk daarbij alle printers, switches, modems, routers en firewalls.
 • De internetverbinding:
  Is die altijd beschikbaar en is de snelheid voldoende?
 • Het proces van back-ups:
  Hoe en waar naar toe worden deze gemaakt? Blijft het enkel op uw kantoor? Gaat het naar een datacenter? Dan is het belangrijk dat een grote hoeveelheid gegevens snel over de internetverbinding kan worden verstuurd zodat een back-up op tijd klaar is.
 • De complete werkplek van de gebruiker:
  Een desktop en/of laptop moet uiteraard op orde zijn. Voldoen uw schermen voor de werkzaamheden die er moeten gebeuren?
 • Telefonie (VoIP):
  Hoe is deze geïntegreerd in de bestaande structuur? Is ook de mobiele telefoon meegenomen in de centrale?

Eisen aan een goede ICT-infrastructuur

Een goede ICT-infrastructuur moet aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet de infrastructuur betrouwbaar zijn en stabiel blijven draaien. Maar alleen een stabiel is niet voldoende, het moet ook snel genoeg zijn. Daarnaast moeten gebruikers er op kunnen vertrouwen dat de infrastructuur goed werkt. Uiteraard moeten storingen of andere ongemakken zo min mogelijk plaatsvinden. En wanneer zich toch een incident voordoet, moet dit zo snel mogelijk worden opgelost.

Voorbereid op de toekomst

Als u gaat nadenken over uw ICT-infrastructuur, is het natuurlijk belangrijk om de huidige en toekomstige ontwikkelingen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de Cloud, iets dat de laatste jaren enorm in populair is. Mail en opslag van data vindt steeds meer centraal plaats in datacenters. Ook de serveromgeving verhuist steeds vaker naar een datacenter. Vooruitdenken is noodzakelijk en het is dan ook verstandig om advies te vragen en een meerjarenplan op te stellen. Wij doen dat graag samen met u!

Er is altijd een oplossing!

Wij merken dat veel organisaties er genoegen mee nemen dat bepaalde processen niet zo goed werken als ze eigenlijk zouden willen. Omdat ze denken dat het niet anders kan, accepteren ze de huidige situatie. Toch is het goed om eens met ons in gesprek te gaan.

Voor veel problemen die te maken hebben met de ICT-infrastructuur hebben we namelijk kwalitatief goedeoplossingen voorhanden. Wij bieden bijvoorbeeld monitoring van uw apparatuur op afstand, denk aan router(s), switches, WiFi Access points, servers en werkplekken, waarbij wij een melding krijgen als er zaken onverhoopt niet goed gaan of als er actie nodig is om een bepaalde stabiliteit te waarborgen.

Ben u geïnteresseerd om uw ICT infrastructuur eens te bespreken? Neem dan gerust contact met ons op!