Roggelseweg 2 | 5988 BP | Helden
077-3060140
info@jacobs-it.nl

Connections & Verbindingen

Connections & Verbindingen

Jacobs iT Solutions is ook de partner voor uw internetverbinding. Wij kunnen verschillende typen verbindingen leveren: Denk aan ADSL, VDSL, 4G-, glasvezel- of straalverbinding. Welke verbinding geschikt is voor uw bedrijf, is geheel afhankelijk van de geografische mogelijkheden en uw behoeften.

ADSL verbinding

Een ADSL internetverbinding is nog steeds de meest bekende internetverbinding. ADSL wordt gestuurd door de infrastructuur van telefoonlijnen. ADSL kunt u, afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale, gebruiken tot vijftien internet gebruikers.

VDSL verbinding

Een VDSL verbinding is bijna gelijk aan een ADSL verbinding. Ook VDSL wordt ook de infrastructuur van de telefoonlijn gestuurd. Het verschil is dat de bandbreedte van VDSL een stuk groter is, hierdoor kunnen hogere snelheden worden gehaald. Dit zorgt ervoor dat tot dertig werknemers tegelijkertijd van het internet gebruik kunnen maken, VDSL is geschikt voor MKB- bedrijven welke afhankelijk zijn van communicatie.

(Backup) 4G verbinding

Eerst was er 2G, daarna 3G en nu is er het 4G netwerk. Het is de vierde generatie van het telecomnetwerk en biedt supersnel internet. Het 4G netwerk is de opvolger van 3G en zorgt, simpel gezegd voor een mobiele snellere internetverbinding. In een aantal situaties kan een 4G verbinding uitkomst bieden om uw netwerk te voorzien van internet. Indien DSL-snelheden tekort komen, kunt u 4G gebruiken om de bandbreedte te verhogen of te versnellen.

Daarbij is het ook mogelijk een backup 4G verbinding in te stellen zodat bij calamiteiten op het hoofd internet abonnement de 4G verbinding het tijdens de storing overneemt.

Glasvezelverbinding

Glasvezel is ondertussen de meest gewilde verbinding door bedrijven, met name omdat de down- en uploadsnelheid hoog zijn. Soms is glasvezel nog erg kostbaar, omdat er nog niet overal glasvezelbekabeling in de grond ligt. Het aanvragen van een glasvezelverbinding vraagt daarom vaak om een investering omdat de vezel nog moet worden gegraven naar de gewenste locatie. Glasvezel kunt u gebruiken voor alle internettoepassingen die u denkt nodig te hebben.

Straalverbinding

Een straalverbinding is een verbinding met een zender en ontvanger, welke hoge snelheden over een grote afstand kan overbruggen. Met name op plekken waar glas niet mogelijk is en de DSL snelheden te laag zijn is een straalverbinding een ideale oplossing.